ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟ 14 ευρώ 

Ε-SHOP ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

 

 

 

 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ 7, ΑΙΓΑΛΕΩ - ΤΗΛ. 2105982042

 

 

Εξετάσεις για τα Πρότυπα Γυμνάσια

Διαγώνισμα 4 : Ζώα

  1. Να συμπληρωθεί ο πίνακας με τα παραθετικά των επιθέτων στους άλλους βαθμούς στο ίδιο γένος και αριθμό.Να γραφούν οι διπλοί τύποι εφόσον υπάρχουν και οι δύο σχηματισμοί υπερθετικού βαθμού (σχετικός – απόλυτος).

ΘΕΤΙΚΟΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ

ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟΣ

απλός

 

 

 

 

Πολύ γέρος

 

πιο κακός

 

Καλών

 

 

 

Κοντύτερης

 

λίγος

 

 

 

μακρύτερος

 

πολύς

 

 

 

 

Ο μικρότερος

Το μεγάλο

 

 

(άνω)

 

 

(απώ)

 

 

 

ενδότερος

 

(έξω)

 

 

(έσω)

 

 

 

 

κατώτατος

(πλησίον)

 

 

(προτιμώ)

 

 

 

υπέρτατος

 

(προ)

 

 

 

  1. Να κλιθεί το επίθετο συνήθης και στα τρία γένη ενικό – πληθυντικό .

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1. Ευαισθητοποιημένοι από την παρακάτω εικόνα να γράψετε μια ομιλία 150-160 λέξεων για τη γιορτή του σχολείου με θέμα «Υιοθέτησε, μην αγοράζεις !».

Ακολουθήστε μας

Log in

Ε! Πριν φύγεις...

Κάνε εγγραφή στο Newsletter της Φιλολογικής γωνιάς για να λαμβάνεις πρώτος νέα, κρυφό υλικό, ενημερώσεις και πολλά άλλα!