Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μια γωνιά γνώσης από το 2013
Φιλολογική Γωνιά

Το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες του 2020, , η οποία θα είναι αυξημένη για τα τέσσερα μαθήματα, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η ύλη για το μάθημα της Κοινωνιολογίας, για το οποίο σημειώνεται πως δεν υπάρχει καν βιβλίο.

 

Σήμερα ή το πολύ μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι μαθητές θα μάθουν την εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν την επόμενη χρονιά. Η ύλη θα είναι αυξημένη σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

 Δεν αναμένεται αύξηση της ύλης στα θεωρητικά μαθήματα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενώ η διδασκαλία των τεσσάρων μαθημάτων που εξετάζονται ανά επιστημονικό πεδίο θα είναι εξάωρη ανά εβδομάδα.
 

Σε ό,τι αφορά στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, για την οποία δεν υπάρχει βιβλίο, η διδακτέα ύλη αναμένεται να αποτελείται από συρραφή κεφαλαίων των βιβλίων που υπήρχαν μέχρι φέτος στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου.



Πηγή: Ανατροπή στις Πανελλήνιες: Αυξάνουν την ύλη σε 4 μαθήματα | iefimerida.gr 

Η ΓΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ

Είπαν για Εμάς

Όλες οι αξιολογήσεις ↗
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!
βασιλικη Σταυροπουλου
Μπράβο σας.
Κάθε μέρα να δημοσιεύεται και μια λέξη, σωστά γραμμένη.
Θεοδωρα Ανιψη
μια φιλολογικη γωνια μας ειναι παντα χρησιμη οσον αφορα την γλωσσα μας και τις γνωσεις μας .
Μαρία Νικολαΐδου
Στείλτε μας την αξιολόγησή σας ↗

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Ακολουθήστε μας